Entertainment
25 oktober 2015 - Ron Smeets

Oude clamshell phone in nieuwe clip van Adele houdt online gemoederen bezig Heeft de zangeres zelf zo'n oud mobieltje of ligt het toch iets anders?

Laat ik even vooropstellen dat ik geen Adele fan ben en haar nieuwste nummer al helemaal verschrikkelijk vindt. Zo, dat is er uit ;) Tijdens het kijken van de clip, ik moest mijn mening over het nummer natuurlijk wel onderbouwen, viel het ook mij op dat de zangeres een wel heel bijzondere telefoon gebruikt. Een clamshell mobieltje van een jaartje of 12 geleden. Kijk zelf maar (na ca een halve minuut).

https://youtu.be/YQHsXMglC9A

Nu schijnt het dat hier de afgelopen dagen al heel wat over gezegd en geschreven is. Zo zou Adele reclame maken voor de terugkeer van clamshell (smart)phones? Tsja, ik denk dat Samsung en LG, die beiden de afgelopen maanden al enkele toestellen met die form factor lanceerden, zeker interesse zouden hebben in een dergelijke prominente product ambassadrice. Een andere 'verklaring' is dat Adele nog rondloopt met een mobiele telefoon uit 2004.

Helaas is de werkelijkheid een stuk minder spannend. De regisseur van de video koos bewust voor een clamshell vanwege het shot dat je ziet. Een dichtklappende telefoon maakt duidelijk dat het gesprek ten einde is. Het met een vinger op het scherm van een smartphone tikken is een stuk minder zichtbaar, en duidelijk. Geen slimme product placement voor de terugkeer van de clamshell dus en dit is ook niet Adele's eigen telefoon.

Bijzonder is wel dat het telefoontje in de clip dus schijnbaar zoveel te weeg bracht dat de maker van de video zich geroepen voelde een en ander uit te leggen ;)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.