Nieuws
03 maart 2006 - Ron Smeets

Origami onthulling tijdens de CeBIT

We zullen nog een weekje moeten wachten voordat duidelijk wordt wat Microsoft nu nog angstvallig verborgen houdt achter de naam 'Origami'.

Gisteren verscheen er een nieuwe datum op de site van het project en, niet toevallig, is die datum ook de eerste dag van de CeBIT die volgende week haar deuren opent.

Inmiddels hebben de geruchten over wat Origami nu precies is nog niet het niveau van de gemiddelde Apple release perikelen gehaald, maar er lijken wel duidelijk twee kampen gevormd te zijn.

Zij die beweren dat de Origami niet meer is dan een mobiele versie van XP, speciaal ontwikkeld voor TabletPC's en devices zoals de UMPC waar Intel volop mee bezig is en die binnenkort ook het daglicht zullen zien.

Het andere kamp is ervan overtuigd dat de Origami en de UMPC hetzelfde device zijn. Kortom, Microsoft's ultra portable PC.

Als je het mij vraagt, dan denk ik ook dat Origami eerder een Operating System zal zijn dan een compleet device. Microsoft heeft namelijk meer belang bij een OS dat op 'alle' ultraportable PC's kan draaien dan zelf de concurrentie aan te gaan met producenten als Asus, Sony, Samsung etc.

Dat zou ook perfect in de release-strategie van Microsoft en Intel passen aangezien de persrealease van de UMPC gepland staat voor 7 maart en die van de Origami nu dus voor 9 maart op de kalender staat.



Gerelateerde links:
Ultra Portable Lifestyle PC van Microsoft
Microsoft's antwoord op de iPod?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.