Nieuws
09 maart 2006 - Ron Smeets

Origami onthuld: geen OS maar toch de UMPC

Eindelijk was het dan zover. Microsoft's onthulling van de Origami. Een echte verassing kunnen we het niet noemen, want de meeste 'geruchten' van de afgelopen weken bleken zeer dicht bij de waarheid te liggen: de Origami is toch de UMPC.

Feitelijk kan nu dus elke leverancier van hardware zijn of haar eigen Origami (UMPC) op de markt zetten en dat is de afgelopen dagen ook al gebeurd.

Het Origami project is dus de samenwerking tussen Intel, Microsoft en Hardware leveranciers om ultra portable PC's te maken die voldoen aan Origami-eisen en Windows XP Tablet PC, Edition 2005 kunnen draaien als OS, in combinatie met onderstaande specs:

- Een touchscreen display van maximaal 7inch

- Minimale resolutie van 800 x 480 pixels

- Gewicht minder dan 1 kilo

- WiFi en Bluetooth connectivity

De Samsung Q1 is er al. Dus nu maar wachten op de volgende (tientallen) Origami UMPC's. . .Gerelateerde links:
Samsung claimt eerste 'Origami' device
UMPC prototype laat nog genoeg te wensen over
Wat de Origami NIET is!
Is dit de Origami?!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.