Geruchten
26 maart 2013 - Ron Smeets

Order van 1 mljn BlackBerry 10's geplaatst door een 'distri'

Twee weken geleden werd bekend dat BlackBerry een mega order voor 1 miljoen BlackBerry 10 toestellen binnengehaald had. Wie de 'koper' was werd (angstvallig) geheim gehouden. Investeringsmaatschappij Detwiler Fenton heeft gisteren echter 'onthuld' dat het Amerikaanse distribiteur betreft; Brightstar om precies te zijn.

Als dat klopt dan zou het nieuws van de 1 miljoen 'verkochte' BlacKBerry 10 toestellen dus niet zo heel erg bijzonder zijn. Dristri's moeten nu eenmaal toestellen inkopen om ze vervolgens weer te kunnen doorverkopen aan retailers en providers.

Het aantal van 1 miljoen is natuurlijk wel aanzienlijk, maar voor een distributeur die onder andere levert aan Verizon, T-Mobile (USA), Virgin en TacFone Wireless in een markt waar jaarlijks vele tientallen miljoenen toestellen verkocht worden is 1 miljoen volgens mij niet zo heel erg veel. Het feit dat het om BlackBerry toestellen gaat is wel weer bijzonder want die waren de afgelopen anderhalf jaar, ook in de VS, geen hardlopers meer. Wat dat betreft heeft Brightstar, niet te verwarren met concurrent Brightpoint, een behoorlijk risicovolle investering gedaan, als de informatie van Detwiler Fenton juist is.

BlackBerry zelf en Brightstar hebben de order nog steeds niet bevestigd, maar AllThingsD meldt dat ze op de vraag aan een insider met kennis van de deal of de order door Brightpoint geplaatst werd als antwoord kregen: "Het Bright gedeelte klopt maar jullie zitten er een 'Point' naast".

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.