Accessoires
24 juli 2009 - Martijn Derks

Orb Bluetooth headset

Bluetooth headsets hebben al een hele ontwikkeling doorgemaakt. van groot en log tot zeer klein, echter is het meestal geen gezicht als je iemand met zo'n ding op straat ziet.

Hybra Advance Technology Inc. en AbsolutelyNew Inc. zijn een samenwerking aangegaan en hebben de "Orb" ontworpen. Een headset die je in een handomdraai kan transformeren tot een mooie ring.

Voordeel hiervan is dat je hem ook niet meer in je zak hoeft te stoppen als je hem niet gebruikt. Er komt ook een Deluxe versie uit met een FOLED (Flexible Organic Light Emitting Device) scherm. Hierop kun je zien wie er belt, agenda notificaties en voice-to-text informatie. Dit alles zonder daarbij de "ring" van je vinger te hoeven halen. Om te zorgen dat ook mensen met dikkere vingers de Orb kunnen gebruiken, komen er diverse maten op de markt.

De Orb is een class 2 Bluetooth apparaat met een bereik van 30 meter.

Het basis model Orb zal verkrijgbaar zijn in januari 2010, de adviesprijs is $129. De Deluxe versie zal zo'n $175 moeten opbrengen. De prijs van de in april 2010 te verschijnen designer modellen is afhankelijk van de gebruikte (edel)stenen.

Bron

Over de auteur: Martijn Derks