Toestellen
21 augustus 2005 - Ron Smeets

Orange's 'fully loaded' PDA

In Nederland zullen we er nog iets langer op moeten wachten, maar aan de andere kant van het Kanaal ligt ie binnenkort op de schappen, de SPV M5000 van Orange.

Deze Flip-Top PDA laat, voor de huidige standaarden, weinig meer te wensen over: Windows Mobile 5.0 OS, Tri-band, GPRS, UMTS, Bluetooth, 1.3MP Cam, Touch Screen VGA scherm dat 180° kan draaien, 96MB ROM, 128MB RAM, een 520MHz processor en een SD Card slot.

Natuurlijk is het toestelletje iets groter dan de gemiddelde smartphone, maar met 127x81x25mm (hxbxd) en 285gram op de weegschaal nog best handelbaar.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.