Nieuws
16 mei 2008 - Ron Smeets

Orange sluit iPhone deal voor meer dan 10 landen

Orange is al de leverancier voor de iPhone in Frankrijk en de Telco heeft nu, zo meldt men vandaag in een persbericht, ook een deal met Apple gesloten om het toestel in meer dan tien nieuwe landen uit te gaan brengen.

Om precies te zijn gaat het over de volgende landen: Oostenrijk, België, Dominicaanse Republiek, Egypte, Jordanië, Polen, Portugal, Roemenië, Slovakije, Zwitserland en de Afrikaanse landen waar Orange werkzaam is.

Opvallend is dat Egypte en Zwitserland ook genoemd worden in het rijtje van 10 landen waar Vodafone de iPhone uit zal gaan brengen. Meer bewijs voor het feit dat Apple de 'provider exclusiviteit' per land laat varen? Wie weet. . . In Italië lijkt dat in ieder geval wel te gaan gebeuren

Aangezien gesproken wordt over een release 'later this year' mogen we er gevoeglijk van uit gaan dat het hier zal gaan om de nieuwe generatie (3G) iPhone.Gerelateerde links:
iPhone in Italië straks bij twee providers te koop
Oostenrijk wordt 3G proeftuin voor de iPhone
Vodafone gaat de iPhone in 10 landen uitbrengen
iPhone geruchten voor Spanje, Italië en Zwitserland
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.