Nieuws
17 december 2007 - Ron Smeets

Orange: 'Officieel unlockte Franse iPhones werken overal'

Afgelopen weekend was er online nogal wat commotie toen sommige bronnen meldden dat de SIMlock vrije iPhones zoals die in Frankrijk verkocht worden niet in combinatie met buitenlandse (niet-Franse) SIMkaarten zouden werken.

In mijn eerdere posting hierover liet ik al doorschemeren dat ik het heel onwaarschijnlijk achtte dat die berichten klopten.

Inmiddels heeft een woordvoerder van Orange in Frankrijk offcieel bevestigd dat een iPhone die in Frankrijk gekocht wordt en langs de officiele weg (via de klantenservice van Orange) SIMlock vrij gemaakt wordt gebruikt kan worden in combinatie met elke SIM kaart van elke provider (mits een GSM netwerk natuurlijk) overal ter wereld.

Bellen en internetten (via GPRS) met je Nederlandse (of Belgische) KPN, Proximus of Vodafone abonnement is dus geen enkel probleem. Natuurlijk zullen specifieke diensten zoals Visual Voicemal bij deze andere providers niet functioneren, maar dat moge duidelijk zijn.

Goed nieuws dus voor diegenen die aan het twijfelen geraakt waren na de eerdere berichten over de zogenaamde 'landen lock'.Gerelateerde links:
Franse simlock vrije iPhone goedkoper dan Duitse?
Franse iPhone toch naar Orange
Één op de vijf Franse iPhones is simlock vrij
Ulocked iPhone kost €749 in Frankrijk
Franse unlocked iPhone werkt niet met buitenlandse SIM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.