Nieuws
19 december 2011 - Ron Smeets

Orange helpdesk: Geen virussen in Android, wel bij Win Phone

Het is geen geheim dat klanten van telco's niet altijd juist geinformeerd worden in winkels en door helpdesk medewerkers. Natuurlijk is het ook heel begrijpelijk dat medewerkers niet altijd alles kunnen weten, maar onzin verkopen is zeker niet de beste strategie als je iets niet (zeker) weet. Ik ben daar tijdens mijn mystery shopping tours ook al meerdere keren tegenaan gelopen maar moet ook eerlijk erbij vermelden dat het de afgelopen maanden wel veel beter geworden is in de Nederlandse winkels.

Neem nu onderstaand chat gesprek tussen een klant van Orange in Engeland en een helpdesk medewerker van de provider. Volgens die medewerker heeft Android geen last van virussen maar kan dat bij Windows Phone wel een issue zijn.

Ik hoop voor Orange dat de medewerker in kwestie inmiddels bijgeschoold is en de volgende keer wel de juiste informatie geeft, of, als hij of zij het even niet weet, op zoek gaat naar die juiste info ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.