Entertainment
09 december 2008 - Ron Smeets

Orange France: Engelsen schuldig aan hoge roaming kosten!

Vandaag en morgen ben ik op LeWeb 08 in Parijs. Op zich is hier niet veel mobiel nieuws maar de CEO van Orange (France Telecom) zorgde in zijn eentje voor behoorlijk wat hoongelach door de Engelsen de schuld te geven van de hoge roaming kosten in Europa.

Na afloop van een interview, on stage, met LeWeb organisator Loic Lemeur, werd Didier Lombard (foto) door een Engelse Orange klant gevraagd waarom dezelfde hoeveelheid mobiele data in Engeland slechts vijf euro kost en hij hier in Frankrijk, ook gebruik makend van het Orange netwerk, tussen de 300 en 400 euro moet afrekenen.

In plaats van een fatsoenlijk antwoord te geven en wellicht nog te verwijzen naar de EU regelgeving voor Data- en SMS Roaming tarieven die in Juli van 2009 van kracht wordt, koos Didier ervoorom zo ongeveer het domste antwoord te geven wat maar mogelijk was: "Dat ligt aan de Engelsen".

Hij weigerde verder in te gaan op de vraag van deze (toch ook ZIJN klant) Engelse blogger en illustreerde daarmee in mijn ogen de noodzaak voor een verregaande Europese interventie op het gebied van roaming tarieven.

Ik bedoel, als twee providers uit dezelfde stal elkaar tegenover hun klanten al op deze manier te lijf gaan, wat doen ze dan met de échte concurrentie!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.