Accessoires
23 juni 2011 - Ron Smeets

Orange demonstreert Sound Charge T-Shirt op festival

Ruim een maand geleden meldden een aantal Koreaanse wetenschappers dat ze er in geslaagd waren om mobieltjes op te laden door middel van electriciteit die met geluidsgolven opgewekt kan worden.

Hoewel deze technologie nog in de kinderschoenen staat en nog lang niet geschikt zou zijn voor praktische toepassingen heeft Orange in Engeland binnenkort toch een primeurtje hiermee; het Orange Sound Charge T-Shirt.

Tijdens het Glastonbury festival, waar Orange ieder jaar een ander (groen) mobiel gadget presenteert, wordt het Sound Charge T-Shirt gedemonstreerd. Volgens de provider (zie ook de video hieronder) kan het T-Shirt een smartphone binnen twee dagen volledig opladen, mits het kledingstuk voortdurend blootgesteld wordt aan geluid van 80 decibel.

Eerdere Orange gadgets die op het Glastonbury festival te zien (en gebruiken) waren: een windmolen, de Dance Charge, de Power Welles (laarzen) en een tent met zonne-cellen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.