Nieuws
30 januari 2009 - Ron Smeets

Orange abonnees kunnen niet internetten met de G1

Vanaf vandaag is de G1 officieel in Nederland te koop. Hoeveel exemplaren de eerste dag over de toonbanken van de T-Mobile shops gevlogen zijn is nog niet bekend maar de eerste bug is wel al gesignaleerd.

Het blijkt namelijk dat T-Mobile klanten die nog een lopend Orange abonnement hebben hun SIMkaart weliswaar in de G1 kunnen gebruiken om te bellen en SMS-en maar ze kunnen er niet mee internetten, mailen of gebruik maken van andere (Google) data diensten. Toch een esentiële functie van de G1 die samen met de iPhone door T-Mobile gepostioneerd wordt als dé internet telefoon.

Schijnbaar is het technisch niet mogelijk om met de Orange SIM kaarten toegang te krijgen tot het mobiele data netwerk van T-Mobile.

Geen probleem, toch? Kwestie van een deze klanten even te voorzien van een nieuwe T-Mobile SIMkaart en klaar is kees. Helaas is de werkelijkheid iets minder eenvoudig. Klanten met een lopend Orange abonnement zullen hun contract namelijk eerst uit moeten dienen voordat ze een T-Mobile SIM krijgen en alle functies van de G1 kunnen gaan gebruiken.

Nu zal het in de meeste gevallen gaan om klanten die binnen de verlengperiode van hun contract zitten (3 maanden voor de einddatum) maar in het slechtste geval, het laatste Orange abonnement werd 28 Februari 2008 verkocht, moet je dus meer dan een jaar wachten.

Hopelijk komt T-Mobile snel met een oplossing voor dit probleem. Het gaat immers om klanten die al T-Mobile klant geworden zijn toen Orange overgenomen werd. Het moet toch niet zo moeilijk zijn om diegenen die nu al een G1 willen kopen maar nog een paar maanden hun Orange abonnement moeten uitdienen alvast een T-Mobile SIM te geven?

Het zou in ieder geval getuigen van een prima staaltje klantenservice en -binding. Ik ben benieuwd hoe dit gaat aflopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.