Accessoires
31 december 2005 - Ron Smeets

Opvouwbare auto's van MIT

Zo af en toe dwalen we hier een beetje af van onze core-business, alhoewel dit bericht zeker over voldoende mobilitiet beschikt, maar dan anders.

De Smart is nooit de succesvolle stadsauto geworden die de makers in Zwitserland voor ogen hadden. Zie hier waarom; je kunt een Smart, in tegenstelling tot de 'stackable car' van MIT, niet opvouwen;-)

Behalve dat je 'm kunt opvouwen en ze als een rij winkelwagentjes kunt parkeren heeft dit prototype van het Smart Cities project ook diverse high-tech opties meegekregen .

Zo kunnen de wielen 360 graden draaien en zijn de stoelen voorzien van een soort grijpers die de bestuurder en passagier in het geval van een botsing vastpakken zodat ze binnen boord blijven. General Motors gaat dit prototype verder uitwerken en bouwen. De vraag blijft dan natuurlijk hoeveel er van het oorspronkelijke concept dan over zal blijven.Gerelateerde links:
Apple Front Row ingebouwd in Audi A6
Mobiel gamen, maar dan anders
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.