Toestellen
16 september 2008 - Ron Smeets

Opvolger voor de Viewty wordt de LG Renoir (aka KC910)

Vandaag was de opvolger van de Viewty, die al enkele weken bekend stond als de KC910, officieel in Nederland gespot tijdens de presentatie van de najaar/winter collectie voor dealers van LG.

Het toestel zal hier onder de naam LG Renoir in de winkels komen te liggen. Omdat niet iedereen zal weten waar die naam vandaan komt is een korte uitleg wel op z'n plaats. En omdat ik het zelf niet beter zou kunnen verwoorden dan onze vrienden van Portablegear heb ik dat dus maar even overgenomen (met toestemming van de bron natuurlijk ;-))

Het toestel is vernoemd naar de Franse impressionistische kunstschilder Pierre-August Renoir (1841-1919). Zijn beroemdste schilderij is Bal au Moulin de la Galette uit 1876. Het interface van de LG Renoir heeft dezelfde lichte en zwierige kleuren als Renoir in zijn schilderijen gebruikte en dankzij de optimale camerafunctionaliteiten maak je er ook fraaie en heldere foto's mee.

Uiterlijk heeft de LG Renoir wel wat weg van de Samsung Omnia en ook de User Inteface lijkt veel op die van zijn andere Koreaanse concurrent.

Portablegear maakte ook al een kort filmpje van het toestel. Daarbij moet overigens wel vermeld worden dat de software nog niet helemaal klaar was voor definitieve release van het toestel.

Een uitgebreide preview van de LG Renoir is ook te lezen bij GSM Helpdesk.Gerelateerde links:
LG KC910 nu ook officieel de opvolger van de Viewty
LG KC910 wordt de 8 megapixel opvolger van de Viewty
LG KC910 met 8 megapixel camera komt in Oktober?
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.