Geruchten
13 mei 2008 - Ron Smeets

Opvolger voor de Nokia N93(i) komt niet vóór 2010

Je moet er van houden, maar voor fans van de Nokia N93(i) form factor (flip-en-draai) is dit slecht nieuws.

The Nokia Blog weet namelijk uit, naar eigen zeggen, betrouwbare bron te melden dat de Finse fabrikant voorlopig, vóór 2010, geen opvolger in de planning heeft voor de in 2006 uitgebrachte, en in 2007 geupgrade, N93 en N93i modellen.

Toegegeven, de N93 en N93i zijn niet de meest compacte toestellen maar voor gebruikers die (veel) filmen met hun camphone is de bijzondere vormgeving van deze toestellen wel een uitkomst gebleken.

Je kunt met de N93(i) immers zonder veel problemen met vaste hand filmen omdat je het toestel met je hele kunt 'vastklemmen' tijdens de opnames en toch gelijktijdig de zoom- en opnametoetsen blijven bedienen. Iets dat met de N95 (slider) en N82 (candybar) eigenlijk niet mogelijk is waardoor je bij die toestellen altijd twee handen moet gebruiken als je bewegingsloze opnames wilt maken.Gerelateerde links:
Nokia N93i binnenkort verkrijgbaar
Opvolger voor de N93 gespot
Videoreview van de N93i
Een HD Videorecorder a-la N93i
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.