Toestellen
29 mei 2015 - Ron Smeets

Opvolger van Meizu's iPhone 5C duikt op in benchmark Fabrikant zette ook al een teaser foto online. Toestel lijkt nu meer op een Lumia

Toen Meizu vlak voor de Kerst de M1 Note onthulde bleek, in tegenstelling wat de naam zou doen vermoeden dat dit uiterlijk vooral een grotere (5.5 inch) kopie van de iPhone 5C was. Vandaag zijn specs uitgelekt van zijn mogelijke opvolger, de Meizu M2 Note.

Enkele weken geleden doken al enkele kiekjes op waarop delen van de voorzijde van het toestel te zien waren en vorige week publiceerde de fabrikant zelf een foto (zie hieronder) van de achterzijde. Daarop lijkt het toestel ook wel wat weg te hebben van een Lumia; de 820 om precies te zijn, maar dan wel met een andere cameramodule. Dat was althans het eerste dat in mij op kwam.

Maar goed, terug naar de vermeende specs van de Meizu M2 Note. Die zou, volgens de benchmark resultaten, een veel kleiner scherm krijgen dan zijn voorganger; 4.6 inch met full HD resolutie (1920 x 1080). Voor een toestel met de naam 'Note' is dat wel opvallend te noemen.

Verder heeft de Meizu M2 Note een 1.3 GHz octa core processor van MediaTek (MT8753), 2GB RAM 32GB intern geheugen, een 12 megapixel camera die ook in 4K kan filmen en een 5 megapixel camera aan de voorzijde die full HD video's kan opnemen. Het Android 5.1 Lollipop os wordt aangevuld met Meizu;s Flyme UI en het toestel heeft ook dual-sim en 4G support. Als de geruchten kloppen dan wordt het deze nieuwe Meizu volgende week, op 2 juni, aan de wereld gepresenteerd.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.