Toestellen
06 november 2007 - Ron Smeets

Opvolger van de W880i nu ook officieel gepresenteerd

Hij was al meerdere keren gefotografeerd en is nu dus ook officieel aan het grote publiek voorgesteld, de W890i Walkmanphone van Sony Ericsson.

Als opvolger voor de eerder dit jaar uitgebrachte ultraplatte W880i ligt een vergelijking tussen deze twee toestellen natuurlijk voor de hand. Laat ik daar dan ook maar mee beginnen.

De meest opvallende verschillen / verbeteringen: De W890i heeft iets grotere toetsen dan zijn voorganger en dat zal de bediening zeker ten goede komen. Verder is de meegeleverde 1GB Memory card (M2) vervangen door een 2GB versie en heeft Sony Ericsson de 2MP camera ge-upgrade naar een 3.2 megapixel versie. Het laatste echt noemenswaardige veschil is de aanwezigheid van HSDPA support voor mobiele downloadsnelheden van meer dan 1Mpbs.

Andere specs die nog het vermelden waard zijn is de aanwezigheid van functie's als SenseMe, bekend van de W910i, PlayNow en TrackID. Net als de W880i is ook de W890i slechts 9.9mm 'dik'.

Het moge duidelijk zijn dat de W890i in de categorie high-end Walkmanphones gepositioneerd zal worden die begin volgend jaar de W880i moet doen vergeten.Gerelateerde links:
Sony Ericsson introduceert de W380i Walkmanphone
Nieuwe toestellen van Sony Ericsson op komst
Nieuwe foto's van de Sony Ericsson W890i
Meer foto’s van de W880i opvolger gespot
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.