Toestellen
05 mei 2009 - Ron Smeets

Opvolger van de Storm bevestigd

Een maandje geleden doken de eerste geruchten op over een eventuele opvolger van de BlackBerry Storm die eind dit jaar op de markt zou komen.

Gisteren heeft de CEO van RIM, Jim Balsillie, deze geruchten bevestigd. Volgens hem, en hij kan het weten, is de eerste Storm sinds de introductie enkele maanden geleden een enorm succesnummer en is er ook onder BlackBerry klanten een steeds grotere vraag naar touchscreen toestellen.

Details over de opvolger van de Storm liet de CEO verder nog niet los maar dat er een tweede touchscreen BlackBerry komt is nu dus wel zeker. "We see this very large and untapped consumer market", aldus Balsillie, en over de Storm zelf: "that product was a huge success in terms of sales and adoption."

Ik ben wel benieuwd welke verbeteringen RIM bij de tweede generatie van de Storm zal doorvoeren. Zoals ik eerder ook al meldde vind ik het SurePress virtuele toetsenbord zeker niet een van de beste touchscreen qwerty's.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.