Geruchten
29 december 2010 - Ron Smeets

Opvolger van de Sony Ericsson X10 Mini Pro gespot?

De Sony Ericsson X10 Mini en Mini Pro waren twee van de meest verassende toestellen die in 2010 op de markt kwamen. In tegenstelling tot de trend dat schermen van touchscreen toestellen steeds groter werden kwam de Zweeds-Japanse fabrikant in februari ineens met twee 'mini' androids op de proppen.

Welnu, als we deze Chinese geruchten mogen geloven dan kijken we hier (foto's hiernaast en -onder) naar de opvolger van de X10 Mini Pro.

Behalve deze, ietwat wazige, kiekjes heeft de Chinese bron ook wat specs onthuld. Zo zou de opvolger van de X10 Mini Pro, een (code)naam is er nog niet, uitgerust worden met een 1GHz processor met Adreno 205 GPU, een 3 inch (was 2.6) HVGA (320x480) touchscreen display en Android 2.3 (Gingerbread). Op de foto hieronder is ook nog het resultaat van een uitgevoerde benchmark test te zien waaruit af te leiden valt dat deze nieuwe 'Xperia MIni Pro' sneller is dan onder andere de Samsung Galaxy S, de Google Nexus One (met Android 2.2) en de Motorola Droid (Milestone). Ziet er niet slecht uiit. Nu nog hopen dat we hier écht naar een Sony Ericsson kijken en geen Chinese fake ;-) SE-X10-Mini-Pro-Opvolger-a SE-X10-Mini-Pro-Opvolger-b

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.