Geruchten
05 april 2011 - Ron Smeets

Opvolger van de Sony Ericsson X10 Mini Pro duikt weer op

De opvolger van de Sony Ericsson Xperia X10 Mini Pro (en ook de versie zonder toetsenbord) is al een aantal keer in het geruchtencircuit te zien geweest.

De afgelopen uren zijn echter nieuwe, ietwat duidelijkere, kiekjes van dat toestel opgedoken in China. Natuurlijk is het nog een gerucht en gezien het feit dat de bron uit China komt moeten we, wat betreft het waarheidsgehalte, ook erg voorzichtig zijn. Voor hetzelfde geld is het Chinese namaak. Hoe dan ook, de foto's zien er wel redelijk betrouwbaar uit.

Op de kiekjes is onder andere te zien dat het toestel op Android 2.3 (Gingerbread) zou draaien en dat hij een camera met LED flitser heeft. Verder lijkt Sony Ericsson dezelfde UI features (met de bediening in de hoeken van het display) te hebben toegepast als bij diens voorgangers. In eedere geruchten waren nog meer, vermoedelijke specs 'uitgelekt': een 1GHz processor met Adreno 205 GPU (andere geruchten spraken over een 800MHz processor), 384MB RAM en een 3 inch (was 2.6) HVGA (320x480). We zullen toch echt op de eerste officiele berichten uit het Zweeds-Japanse kamp moeten wachten voordat daar meer duidelijkheid over te geven is. De foto's:

SE-X10-Mini-Pro-2-a SE-X10-Mini-Pro-2-b SE-X10-Mini-Pro-2-c SE-X10-Mini-Pro-2-d

In thread op Esato waar deze Chinese foto's opdoken staat ook nog een post met meer, vermoedelijke, specs van de nieuwe X10 Mini Pro.
- sliding cover design, 3.5mm headphone jack
- 3 -inch capacitive multi-touch screen, 320*480pixels
- The Android 2.3 operating system
- Built-in Qualcomm 1GHz processor
- TrackID music recognition
- 5-megapixel camera, LED flash
- support 720p HD video recording / playback
- Support FM Radio
- Support 2ADP Bluetooth / USB Interface
- HDMI video output support
- Support A-GPS satellite navigation
- Support Adobe Flash 10.1
- Support Wi-Fi 802.11 b / g / n wireless network
- Support DLNA
- GPS satellite navigation support
- Built-in 320MB memory, memory capacity
- expansion through microSD memory cards

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.