Geruchten
12 september 2016 - Ron Smeets

Opvolger van de Samsung Galaxy A8 duikt op Het is nog niet bekend of deze wél naar Europa komt

Gezien het debacle van de exploderende Galaxy Note 7 is het misschien maar goed dat Samsung de aandacht snel richt op een ander nieuw toestel. Dat zou de Galaxy A8 kunnen worden. Daarvan zijn vanochtend, via @OnLeaks, de eerste gelekte kiekjes opgedoken. Uiteraard is niet te zeggen of deze de uiteindelijke waarheid benaderen. Dat zal moeten blijken wanneer het toestel al dan niet officieel gepresenteerd wordt.

De huidige Galaxy A8, die in Europa niet op de markt gekomen is, dateert alweer van de zomer van 2015. Een opvolger, met dezelfde naam maar dan wel 'modeljaar' 2016, zou dus elk moment verwacht mogen worden.

Over de specs wordt, behalve de afmetingen (156.5 x 77.5 x 7.3mm) nog niets gezegd. Het toestel is, gezien die maten, net als zijn voorganger, weer een phablet. De eerste A8 had een 5.7 inch scherm. Uiterlijk lijkt het toestel op de kiekjes hieronder op de Galaxy S7.

De vraag is natuurlijk of Samsung gaat besluiten om de nieuwe Galaxy A8 wél naar dit deel van de wereld te brengen. Als het nog lang duurt voordat de problemen met de Note 7 zo ver opgelost zijn dat de uitgestelde release van die phablet nog meerdere weken op zich laat wachten, dan zou de Galaxy A8 wellicht de pijn voor Samsung een beetje kunnen verzachten ;) We zullen zien.

Opvallend is wel nog de uitsparing aan de zijkant (zie de laatste foto hieronder). Daarover wordt gespeculeerd dat het wellicht een speaker is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Samsung de USB (C) aansluiting op die plek gaat planten.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.