Wearables
07 maart 2015 - Ron Smeets

Opvolger van de Moto 360 wordt kleiner Leuk, zeker voor geïnteresseerde dames, maar krijgt hij ook een accu die het minimaal drie dagen uithoudt?

Motorola heeft tin Barcelona al een paar tipjes van de sluier van de volgende Moto smartwatch opgelicht. Daarbij beperkte de fabrikant zich tot het noemen van enkele voorspelbare vernieuwingen.

Ten eerste wordt de opvolger van de Moto 360 compacter dan zijn voorganger. Of dat echter betekent dat alleen de body dunner wordt of dat Motorola er ook een kleiner (qua diameter) scherm in verwerkt werd niet erbij verteld. Wel dat iedereen die de Motor 360 nu te groot vindt aangenaam verrast zal zijn bij het zien van de tweede generatie. Verder werd ook nog gesproken over meer opties om het toestel een 'eigen' look te geven. Denk dan aan meer bandjes en wellicht meer kleurkeuze bij de behuizing.

Tot slot maakte Motorola Mobility eindbaas Rick Osterloh alvast een einde aan eventuele geruchten over de komst van een vierkant model. "Een smartwatch moet rond zijn", zo zei hij.

Allemaal leuk en aardig, maar meest gewilde verandering, en dat geldt eigenlijk voor alle slimme horloges die de verschillende toestel fabrikanten de afgelopen anderhalf jaar gepresenteerd hebben, is natuurlijk het uithoudingsvermogen van de accu. Ook daarover zei Motorola, in een meeting die toch over verbeteringen ging, niets. Het feit dat de nieuwe smartwatch kleiner en/of dunner is geen goed voorteken dat de accu beter wordt. Een accu met meer capaciteit is vaker ook groter en dat is in strijd met het kleiner maken van een toestel. De huidige Moto 360 haalt vaker niet dan wel het einde van de tweede dag. Ik heb het al vaker geschreven; een horloge elke dag opladen is heel erg wennen.

Wanneer Motorola de nieuwe Moto 360 gaat onthullen is nog niet zeker, maar de kans is redelijk groot dat de IFA, net als bij eerste Moto 360, wederom het toneel daarvoor wordt.

Via