Toestellen
02 oktober 2007 - Ron Smeets

Opvolger van de HTC Vox komt in November

Het derde nieuwe toestel dat HTC deze week officiëel aankondigde is de S730 waarvan kort voor de introductie nog de eerste foto's en specs uitlekten in het geruchtencircuit.

Of de S730 als de opvolger van de enkele maanden geleden geintroduceerde S710 (Vox) in de markt gezet wordt waag ik te betwijfelen. Ik denk eerder dat de nieuwste telg in de compacte Smartphone collectie van HTC naast de S710 komt te liggen.

De Vox is namelijk bijzonder succesvol gebleken (voor een HTC) en dus is het niet vreemd dat men een tweede, vergelijkbaar, model op de markt brengt om de klanten toch iets meer keuze te geven. Maar dat is wat ik er van denk.

Over de specs van de S730 kan ik alleen zeggen dat ze redelijk compleet zijn. Het toestel heeft, natuurlijk, Windows Mobile 6, een vollwaardig slide-out qwerty toetsenbord, 2.4 inch QVGA display, een 2MP camera plus een VGA versie aan de voorzijde (videobellen), quad-band GSM met UMTS en HSDPA, Bluetooth 2.0, WiFi, microSD gleuf, miniUSB aansluiting, 400MHz processor, 256MB Flash geheugen en 64MB RAM.

Zoals gezegd kunnen we de S730 vanaf November in de Europese teledomwinkels verwachten. Net als bij de andere toestellen die deze week aangekondigd zijn heeft men ook hier de prijs nog even geheim gehouden.Gerelateerde links:
HTC P6500 GPS Smartphone aangekondigd
Opvolger van de HTC Vox gespot
Meer specs van de HTC Erato en Wings bekend
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.