Geruchten
05 juni 2012 - Ron Smeets

Opvolger van de Galaxy Note duikt weer op (zonder kiekjes)

Eind januari ontving ik al eens wat informatie over de opvolger van de Samsung Galaxy Note. Die zou mogelijk de Note S gaan heten en ergens in Q4 op de markt komen; ongeveer een jaar na de lancering van het eerste model.

Welnu, gisteren is dit gerucht wederom opgedoken. Dit keer zou de nieuwe Galaxy Note echter geen 'S' maar gewoon een '2' (of II zoals Samsung dat ook vaak doet) aan haar naam toegevoegd krijgen. Verder wordt nu ook gesproken over een nog groter display, 5.5 inch in plaats van 5.3 en een Exynos dual core processor.

Dat grotere scherm zou een Super AMOLED display worden (geen AMOLED Plus), met een resolutie van 1680 x 1050 pixels en 360ppi. Verder wordt ook gesproken over een 8 megapixel camera, 1.5GB RAM en 4G / LTe support. Over de releasedatum wordt ook nu weer gespeculeerd dat die ergens in het vierde kwartaal van dit jaar zal liggen., oktober 2012, om precies te zijn.

Op zich zou het niet meer dan logisch zijn als Samsung inderdaad een opvolger van de huidige Galaxy Note op de planning heeft staan. Er zijn immers, wereldwijd, al ruim 7 miljoen Galaxy Note's verkocht in de zeven maanden na de release. Best knap voor een toestel waarvan velen, ook ik, tijdens de introductie op de IFA van 2011, dachten dat een 5.3 inch scherm toch echt véél te groot was om serieus genomen te worden als smartphone. In de praktijk bleek al snel dat juist die 5.3 inch soms erg handig kan zijn. Toch moet ik er wel bij  zeggen dat ik de Galaxy Note nog steeds niet zie als een primair toestel. Leuk om erbij te hebben in plaats van een grotere Tablet, dat wel.

Afbeeldingen van de nieuwe Galaxy Note 2 zijn er nog niet. De bron van deze geruchten, UbuntuLife, maakte zelf wel een 'photoshopje' waarbij de Galaxy S III duidelijk als 'basis' diende. We zullen wel zien wat er van deze geruchten terecht gaat komen, over enkele weken of maanden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.