Geruchten
07 september 2009 - Casper de Zoete

Opvolger Touch HD draait mogelijk op Android

HTC zou gebruik willen maken van Android als platform voor het nieuwe model in de Touch HD-serie. Althans volgens de laatste geruchten op internet.

De HTC Touch HD  is alweer een jaar geleden aangekondigd en dat betekent dat het tijd is voor een opvolger. Tot nu was de verwachting dat de HTC Leo de opvolger zou worden van de Touch HD. Uit eerder gelekte ROMs blijkt echter dat de Leo zal draaien op Windows Mobile.

Volgens diverse geruchten op internet, zoals op Engadget Mobile, blijkt het nieuwe topmodel echter op Android te draaien. Aangezien de HTC Leo wel beschikt over de specificaties van de Touch HD-serie kan HTC er ook voor hebben gekozen om op twee paarden te wedden. Oftewel één toestel op Android en het andere op Windows Mobile. HTC heeft nog geen commentaar gegeven op de nieuwe informatie. 

Daarnaast zijn er nog meer specificaties gelekt. Zo zou de processor niet draaien op 528MHz, zoals we zagen bij eerdere Android-toestellen, maar op een 628MHz Qualcomm-cpu. Mogelijk zou HTC hiervoor kiezen zodat Sense en HD-video's beter zouden draaien op het 3.8 inch scherm met 480 x 800 pixels. Er is nog geen informatie wanneer de toestellen aangekondigd zullen worden.

Over de auteur: Casper de Zoete