Geruchten
20 januari 2013 - Ron Smeets

Opvolger Samsung Galaxy Xcover in Barcelona?

Over een week of vijf barst het Mobile World Congres los. Traditioneel een van de momenten waarop de fabrikanten hun mobiele juweeltijes voor de komende maanden onthullen.

Samsung presenteert daar, met uitzondering van de SII in 2011, echter niet haar nieuwste Galaxy S model. Sinds vorig jaar organiseert de Koreaanse fabrikant weer een 'eigen' evenement voor haar smartphone vlaggenschip. In Barcelona zullen we het dus moeten doen met de ietwat 'mindere' modellen zoals de geflopte Galaxy Beam, vorig jaar. Dit jaar wordt in Barcelona onder andere een opvolger van de Galaxy XCover verwacht.

Dat is althans een van de laatste geruchten rondom Samsung's MWC activiteiten. De Galaxy XCover is een zogenaamd robuuste smartphone die tegen een stootje kan en waterbestendig is. Hij dateert al van medio 2011. Hoog tijd voor een opvolger dus.

De Samsung Galaxy Xcover 2 zou een 4 inch WVGA scherm krijgen (iets groter dan zijn voorganger dus), een 5 megaplxel camera (was 3.2), 4GB intern geheugen en een microSD geheugenkaart optie. Verder wordt gesproken over een 1700 mAh accu, Android 4.1 of 4.2 met de nieuwste TouchWiz UI en Nature UX. Tot slot heeft de Galaxy XCover natuurlijk ook 3G en HSPA support (maar nog geen LTE), WiFi, Bluetooth en GPS aan boord. Als de geruchten kloppen, natuurlijk. Er is ook een (wazige) afbeelding opgedoken waarop de Galaxy XCover 2 te zien zou zijn.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.