Toestellen
13 februari 2014 - Ron Smeets

Opvolger beste phablet van 2013 in Korea gepresenteerd

Het zat er al aan te komen. Vandaag heeft LG de G Pro 2 officieel gepresenteerd in Korea. Dat is de opvoilger van wat ik onlangs nog de beste phablet van 2013 noemde, de Optimus G Pro. Het enige nadeel aan dat toestel was dat hij veel later pas naar Nederland (en Europa) kwam.

De LG G Pro 2 heeft qua specs een flinke stap vooruit gemaakt. Zo zal het toestel voorzien worden van een 5.9 inch full HD scherm, een 13 megapixel camera die behalve 120fps, voor slow-motion opnames, ook 4K video kan opnemen en een quad core 2.26 GHz Qualcomm processor. 

Bij het ontwerp van de nieuwe G Pro 2 heeft de fabrikant er voor gezorgd dat het toestel flink dunner is dan zijn voorganger (8.3mm in plaats van 9.4). Doordat het scherm 0.4 inch groter is, is de G Pro 2 wel bijna 8 millimeter hoger en 6 millimeter breder geworden. Zoals ook al op de gelekte kiekjes te zien was heeft LG de unlock- en volume toetsen nu aan de achterzijde geplaatst. Bij de G2 was dat even wennen maar wel erg prettig. Ik ben benieuwd of het bij een toestel met de afmetingen van deze phablet ook handig is om die toetsen aan de achterzijde te plaatsen.

Dat LG nu de G Pro 2 weer eerst in Korea op de markt brengt zou op een herhaling van zetten kunnen duiden. Ware het niet dat verwacht wordt dat de G Pro 2 in Barcelona haar wereldwijde debuut zal maken. Nu nog hopen dat het toestel ook sneller in Nederland te koop zal zijn.

UPDATE (12u37): LG Nederland heeft zojuist al gereageerd. "Graag geven we je wat extra informatie over de release van de G Pro 2. Op dit moment zijn er geen plannen om de G Pro 2 op de Nederlandse markt te brengen." De geschiedenis herhaalt zich dus... Jammer.

De belangrijkste specs en enkele foto's:
- Chipset: Qualcomm® Snapdragon™ 800 (2.26 GHz Quad-Core)
- GPU: Qualcomm Technologies’ Adreno™ 330
- Display: 5.9-inch Full HD IPS (1920 x 1080), Slim Bezel
- Memory: 3GB DDR3 RAM / 16GB/32GB eMMC ROM / microSD slot
- Camera: Rear 13.0MP OIS+ / Front 2.1MP
- Battery: 3,200mAh (removable)
- Operating System: Android 4.4 KitKat
- Size: 157.9 x 81.9 x 8.3mm
- Weight: 172g
- Network: LTE / HSPA+
- Connectivity: Bluetooth Smart Ready (BT 4.0) / USB / WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / NFC / SlimPort
- Colors: Titan, White, Silver
- Other: Knock Code™, 1W Hi-Fi Sound, Content Lock

LG_G_PRO_2_04 LG_G_PRO_2_08 LG_G_PRO_2_03 LG_G_PRO_2_01

Bron: LG Korea

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.