Geruchten
08 april 2016 - Ron Smeets

Optische beeldstabilisatie voor de selfie cam van de HTC 10? De nieuwe HTC zou mogelijk ook weer voorzien worden van een 4MP UltraPixel camera

HTC gaat volgende week haar nieuwe vlaggenschip smartphone voor 2016 onthullen. Online zijn de afgelopen weken al enkele teasers en geruchten met afbeeldingen en specs over het toestel opgedoken. In hoeverre die de waarheid benaderen zal over enkele dagen moeten blijken.

Gisteren dook een nieuw, bijzonder, gerucht over de HTC 10 op, Het toestel zou namelijk voorzien worden van een front (selfie) camera met optische beeldstabilisatie (OIS). Enkele teaser foto's waar dat uit geconcludeerd werd waren enkele uren online te zien maar is inmiddels weer verwijderd. Uiteraard niet voordat de afbeeldingen gekopieerd werden ;)

Gespeculeerd wordt ook dat de front camera van de HTC 10 de terugkeer gaat betekenen van de 4 megapixel UltraPixel sensor in een HTC smartphone. Of dat klopt zal ook moeten blijken. Het is immers geen camera die, ten tijde van de HTC One M7, bekend stond als een bijzonder goed model.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.