Nieuws
28 januari 2011 - Ron Smeets

OPTA gaat mobiele nummerreeksen in kleinere bundels uitdelen

Het is geen schokkend nieuw, maar de OPTA heeft besloten om bij de uitgifte van mobiele nummerreeksen nu ook kleinere bundels, van 10.000 of 100.000 te gaan uitdelen. Tot nu toe moest een (nieuwe) provider minimaal 1 miljoen mobiele telefoonnummers tegelijk kopen.

De OPTA heeft de wijziging ingevoerd om kleinere aanbieders (de zogenaamde MVNO's) een betere kans te geven in de mobiele telefoonmarkt te stappen. Niet dat we echt zitten te wachten op nóg meer MVNO's, maar goed.

De wijziging moet er overigens voor zorgen dat de dreigende schaarste van mobiele nummerreeksen ondervangen wordt. Mocht je willen weten welke nummerreeksen, op dit moment, bij welke aanbieders horen, dan moet je even naar deze informatiepagina van GSM Helpdesk surfen. Daar staat een uitgebreid overzicht. Natuurlijk is deze tabel niet 100% actueel omdat door nummerbehoud inmiddels veel nummer van 'provider gewisseld zijn'.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.