Nieuws
23 februari 2006 - Ron Smeets

Opsteker voor Blackberry

Via BerryBlog: Een enorme opsteker voor RIM in de voortdurende zaak die NTP tegen de Canadese push-mail producent heeft aangespannen.

Zoals wij al eerder meldden gingen er al wekenlang geruchten rond dat het Amerikaanse Patentbureau (USPTO) de claims van NTP op enkele patenten die de conflicten met RIM veroorzaakten zou gaan afwijzen.

Gisteren is de eerste definitieve afwijzing dus een feit geworden en gezien de datum, twee dagen voor de finale hoorzitting voor het gerechtshof in Virginia, mijns inziens een duidelijk signaal naar de betreffende rechter dat de onzinnige claim van NTP nu eens een definitieve halt toegeroepen moet worden.

Overigens moet de USPTO ook nog een oordeel vellen over enkele andere NTP patentclaims, maar ik (en volgens mij niemand) verwacht niet dat die nog roet in het eten zullen gaan gooien.Gerelateerde links:
Software upgrade houdt BlackBerry in de lucht
RIM verliest weer een ronde
RIM niet bang voor rechtzaak
Overwachte 'bondgenoot' voor BlackBerry
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.