Nieuws
29 augustus 2010 - Ron Smeets

Opstarttest Android, Windows Mobile, Windows Phone 7 en iOS4

Het testen van de opstartsnelheid van smartphones is eigenlijk iets waar je als consument nauwelijks naar kijkt wanneer je een toestel koopt. Als het goed is hoef je het toestel immers niet dagelijks (of meerdere keren per dag) opnieuw op te starten, toch?

De boys van Pocketnow vonden het wel interessant om te laten zien hoe lang een Windows Phone 7 toestel nodig heeft om op te starten in vergelijking met de Google Nexus One (Android), de HTC HD2 (Windows Mobile 6.5) en de iPhone 4 (iOS4). Wie zou er het snelst zijn?

Eigenlijk is dit natuurlijk een beetje een non-test. Alle toestellen hebben verschillende processoren, RAM en ROM, ofwel genoeg variabelen om de test te 'verknoeien'. Als je al iets wilt afleiden uit een vergelijkende opstart test, dan zou je natuurlijk eigenlijk vier verschillende toestellen met hetzelfde OS moeten vergelijken. Dan kun je namelijk iets (niet veel) roepen over de snelheidsverschillen tussen die vier toestellen.

Enfin, zoals gezegd is in de video hieronder een andere vergelijking gemaakt. Ach, je kunt in ieder geval zien dat de LG met Windows Phone 7 in deze test het snelst opstart ;-) Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.