Toestellen
01 september 2006 - Ron Smeets

Oprichter van Google belt met GSM op zonne energie

Volgens een artikel in de London Times belt een van de oprichters van Google, Sergey Brin, al enkele maanden met een GSM die volledig op zonne enregie werkt.

De betreffende quote uit het artikel: "Sergey Brin, co-founder of Google (and worth £6.8 billion), uses a solar-powered mobile phone..."

Als het klopt dat de betreffende GSM geen conventionele accu heeft, dan ben ik wel benieuwd naar de standy-by en talk-time van het toestel. Dat vragen de bloggers van Valleywag zich ook af en 'illustreren' dat met enkele grappige voorbeelden van gesprekken die Sergey met Larry Page probeert, ja probeert!, te voeren.Gerelateerde links:
GSM met zonnecellen
De Solio van dichtbij bekeken
Hotspot op zonne-energie
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.