Entertainment
09 oktober 2006 - Ron Smeets

Oprichter MP3.com noemt de Zune nu al de Flop van 2007

Michael Robertson is er zeker van: De Zune wordt dé Flop van 2007. De oprichter van onder andere MP3.com en SIPPhone, een variant op Skype, voert al jaren een strijd tegen DRM en andere kopieerbeveiligingen voor muziek- en video content.

In zijn eigen woorden: "Op het eerste gezicht ziet de Zune er leuk en aantrekkelijk uit, maar ik voorspel dat het de grootste flop van 2007 zal worden en dat er wereldwijd nog geen 50.000 exemplaren verkocht zullen worden", aldus Robertson.

Een van de redenen is volgens Michael het feit dat de Zune welliswaar een WiFi functie heeft, maar dat je daarmee geen muziek rechtstreeks kunt downloden van het Internet. Daarnaast is de WiFi van de Zune ook niet geschikt om te synchroniseren met je PC.

Ronduit verbazingwekkend is de constatering dat de Zune, dankzij Microsoft's DRM functie, geen muziek kan afspelen die niet bij de Zune Store gekocht is. Dus al je Napster, Buy.com en iTunes songs moet je opnieuw aanschaffen voor de Zune.Gerelateerde links:
Geregisseerde uitpak party van de Zune
De Zune en iPod fotoshoot. . .
De Zune in actie
Muziek sharing demo op de Zune
Microsoft Zune komt voor de kerst
Zune voor 300 Euro in de winkel
Microsoft's iPod wordt de Zune
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.