Wearables
26 oktober 2014 - Ron Smeets

Oppo toont een eigen Virtual Reality headset De volgende geeky trend waar alle fabrikanten op duiken

Volgende week wordt de Oppo N3 onthuld. Dat is inmiddels meer dan duidelijk. Maar de fabrikant lijkt nog een verrassing in petto te hebben.

Op haar eigen Weibo account werd dit weekend een foto geplaatst waarop iemand te zien is met een VR headset (of bril) op haar neus. Bovenop prijkt het logo van Oppo. Een hint dat de fabrikant in Singapore meer dan alleen de N3 gaat onthullen?

Meer informatie wordt op dit moment nog niet gegeven, maar een dergelijk kiekje zal niet zomaar online gezet worden. Los van het feit het er alle schijn van heeft dat er steeds meer VR brillen of headsets op de markt gaan komen vraag ik me nog steeds af wat, behalve voor gamers, de meerwaarde van VR op deze manier is. 

Vooralsnog zie ik het nog altijd als een vergelijkbare 'gimmick' als de Augmented Reality hype van enkele jaren geleden. Leuk om eens te zien of te proberen, maar in de praktijk niet of nauwelijks interessant.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.