Geruchten
19 juni 2018 - Ron Smeets

OPPO onderweg naar Nederland? [UPDATE] Oppo Find X onthuld, maar of deze te dure smartphone naar Nederland komt is niet zeker

Dit gerucht is sinds dinsdagavond geen gerucht meer. Oppo presenteerde die dag namelijk de Find X in Parijs. In meerdere opzichten een bijzondere smartphone. Hij heeft namelijk, in lijn met de trend van 2018, nauwelijks nog randen om het scherm. Maar, en dat is nieuw, geen notch voor de front camera, speaker en sensors. Oppo heeft het heel origineel opgelost met een soort van slider functie. Aan de bovenzijde van net toestel zit een uitschuifdeel waarin de drie camera's verwerkt zijn. Een 25 megapixel camera aan de voorzijde en een 16 + 20 megapixel camera aan de achterzijde. In hoeverre dat makkelijk - of niet - te gebruiken is zal moeten blijken. De specs van de Oppo Find X maken duidelijk dat het een zeer high-end toestel is. Een Snapdragon 845 octa core processor, 8GB RAM, 256GB intern geheuden, een 6.4 inch OLED scherm - helaas met Full HD+ resolutie -, 3730mAh accu en Android Oreo 8.1 bewijzen dat wel. Het toestel heeft echter één heel groot nadeel. De advies verkoopprijs wordt 999 euro! Voor een merk dat - in Europa - voor het eerst in de winkels verschijnt is dat mijns inziens veel te duur. Of het toestel het nu waard is of niet. Schijnbaar denken de Chinezen - die ook de makers van de OnePlus toestellen zijn - dat ze de status van Samsung en Apple direct kunnen adopteren. Nou... dat gaat niet gebeuren. Vraag maar aan Huawei hoe lastig dat is. 

Oorspronkelijk bericht:
OPPO maakt waarschijnlijk zijn debuut op de Nederlandse markt met de OPPO Find X, dit naar aanleiding van een teaser video die OPPO online gezet heeft op hun Nederlandse YouTube-kanaal. Het toestel zal vandaag te Parijs in het Louvre gepresenteerd worden. Verder zijn er enkel geruchten over de specs en het uiterlijk van deze Find X.

OPPO Find X specs en design

Als we de geruchten mogen geloven zal de OPPO Find X het vlaggenschip van de high end OPPO phones worden.  De OPPO Find X zal volgens deze geruchten beschikken over een Snapdragon 845 variant met 8GB aan RAM en 256GB aan opslag en de interne accu zal de Super VOOC fast charging functie hebben waarmee een 2500mAh accu in 15 minuten tot 100% opgeladen kan worden. Verder wordt er gesproken over een dikte van 9.6mm, wat enigszins vreemd is aangezien OPPO niet bekendstaat om dit soort dikke toestellen. Er wordt verder nog gesproken over een 6.4-inch dual curved AMOLED display met een resolutie van 2360x1080p en een notch aan de voorkant van het toestel. Ook zal dit scherm een screen-to-body ratio krijgen van 93.8% volgens de teaser van OPPO.

 

Welke geruchten nu waar zijn is een kwestie van afwachten, het launch event voor de OPPO Find X staat gepland voor vandaag 19 Juni in Parijs. Eén ding is zeker, we kunnen een boel high-end technische snufjes verwachten van OPPO in deze smartphone.