Toestellen
24 september 2013 - Nichal Joosse

Oppo N1: high-end smartphone met draaibare camera

Hoewel we voornamelijk grote bekende merken als Apple en Samsung kennen in Nederland, zijn er meer fabrikanten die succesvol aan de weg timmeren. Zo verscheen het Chinese Huawei vorig jaar uit het niets met aardige smartphones en tablets in Europa. Nu lijkt het ook uit China afkomstige Oppo de Europese wereld te gaan betreden met de Oppo N1. Oppo bestaat al sinds 2004 maar hoopt nu definitief door te gaan breken in Europa. 

Dat doen ze dan ook met een krachtige smartphone, die gisteren werd aangekondigd. De smartphone heeft een 1,7 Ghz quadcore APG8064 processor en bevat een 5,9 inch 1080p beeldscherm. De Oppo N1 zou het lang moeten kunnen uithouden dankzij een 3610 mAh batterij. De N1 heeft een aanraakgevoelig vlak aan de achterzijde, waarmee verschillende activiteiten uitgevoerd kunnen worden.

De Oppo N1 onderscheidt zich van anderen dankzij een 13 megapixel camera met een f/2.0-lens, bestaande uit zes elementen. De camera is draaibaar in een hoek van 206 graden, waardoor de camera zowel als frontcamera als backcamera gebruikt kan worden. Deze draaibare camera zou uitvoerig getest zijn door het bedrijf. Daarnaast heeft de camera een extra lange belichtingstijd van maximaal 8 seconden.

De Oppo N1 heeft een mobiel besturingssysteem die door het bedrijf zelf gemaakt is, namelijk ColorOS. Dit besturingssysteem is gebaseerd op Android 4.2 Jelly Bean en is tien maanden lang getest door 243 ontwikkelaars en 20.000 testers. Naast ColorOS zou ook CyanogenMod moeten kunnen draaien op het toestel. Het belangrijkste van heel dit artikel: het toestel is vanaf oktober verkrijgbaar in de Benelux en zal zo'n 420 euro kosten. Zeker niet duur voor zo'n krachtpatser. 

Over de auteur: Nichal Joosse