Toestellen
17 september 2012 - Ron Smeets

Oppo Find 5; 5 inch full HD scherm, quad core en 6.9 mm dun

De Chinese toestelfabrikant Oppo heeft de Find 5 gepresenteerd. Een toestel dat uiterlijk wel wat weg heeft van de Samsung Galaxy Note, maar dat komt toch vooral ook door de grootte van het scherm. Zoals de naam al doet vermoeden is die namelijk 5 inch.

Maar dat is niet de meest opvallende specificatie. Het scherm van de Oppo Find 5 heeft namelijk een resolutie van 1920 x 1080 pixels met een ppi van 441, ofwel groter en scherper dan die van de huidige Retina schermen.

De kans is groot dat het scherm van de Oppo Find 5 afkomstig is van LG. Die fabrikant presenteerde vlak voor de zomer namelijk een nieuw Retina display met nagenoeg dezelfde specificaties; 5 inch, 1920 x 1080 pixels en 440ppi.

Oppo is er in geslaagd om het toestel, inclusief een quad core APQ8064 processor, 12 megapixel camera en 2GB RAM in een behuizing te stoppen die slechts 6.9 millimeter. Wow! HTC zou overigens aan een vergelijkbare (schermgrootte, resolutie en ppi) smartphone werken. Die zou echter een dual core processor krijgen, maar dat zijn nog geruchten. Enkele foto's van de Oppo Find 5:

Oppo-Find-5-b Oppo-Find-5-c

Via, Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.