Toestellen
06 april 2016 - Ron Smeets

Oppo brengt de F1 Plus naar Europa Nieuwe Oppo verschijnt in de maand dat alle vogeltjes een ei leggen

Het zal niet geheel toevallig zijn dat de Chinese fabrikant Oppo een dag voor de onthulling van de P9 door concurrent Huawei het nieuws naar buiten brengt dat ook zij met een nieuw toestel op de proppen komen. Nou ja, helemaal nieuw is de Oppo F1 Plus niet. Hij werd enkele weken geleden namelijk al in China onthuld, als de Oppo R9.

Maar goed, de Chinese fabrikant heeft nu dus besloten dat dit toestel, als F1 Plus, vanaf mei ook in Europa verkrijgbaar zal zijn. Het advies prijskaartje bedraagt 389 euro. Het zal mij benieuwen of het toestel ook echt fysiek in winkels verschijnt of dat hij vooral, zoniet helemaal, online te koop zal zijn.

Qua specs lijkt de Oppo F1 Plus, best een prima smartphone te zijn. Zeker wanneer je bedenkt dat hij maar iets meer dan de helft kost van de bekende giganten van Samsung en Apple en ook iets voordeliger zal zijn dan de Huawei P9. De Oppo F1 Plus biedt onder anderen een 5.5 inch full HD AMOLED display, een octa core Helio P10 processor met 4GB RAM, een 13 megapixel camera aan de achterzijde, Android 5.1 Lollipop, een 2850mAh accu en 64GB geheugen. Mocht dat niet voldoende zijn dan kan er eventueel nog een microSD kaartje bij. Opvallend is verder dat de front camera foto's in hogere resolutie kan kieken, 16 megapixels om precies te zijn, dan die aan de achterzijde.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.