Nieuws
19 mei 2010 - Marc Wielaert

Opnieuw landelijke storing Vodafone? (UPDATE, 19-5, 10u30)

UPDATE (Redactie, 19-5, 10u30): Inmiddels lijken de problemen (voorlopig) weer voorbij. De storing van vanochtend heeft alleen gevolgen gehad voor de klanten die gebruik maken van de Live en Office APN's. Ik ben benieuwd hoe lang het (3G) netwerk van Vodafone nu weer storingsvrij blijft. Iemand een gokje wagen? ;-)))

UPDATE (Redactie, 19-5, 8u40): Tja, de afgelopen dagen kunnen we onderstaand artikel eigenlijk gewoon on-top laten staan. Voor de derde keer binnen een week blijkt het 3G netwerk van Vodafone namelijk met problemen te kampen. Hier in Zuid Limburg werkt alles overigens nog prima, maar de klachten stromen langzaam maar zeker wel weer binnen uit de rest van het land (Randstad, Brabant).

Opnieuw lijkt het netwerk van Vodafone getroffen door een grote datastoring. De helpdesk beaamt dat er sinds gisteren "problemen zijn", die inmiddels echter al verholpen zouden zijn. Afgelopen november, december en februari was er ook al sprake van problemen met Vodafone´s dataverkeer.

Tijdens mijn telefoontje naar de helpdesk werd ik aanvankelijk netjes te woord gestaan, vervolgens zou worden nagevraagd wat het probleem was, en daarna werd ik doorverbonden met een lijn die een keer of 25 overging voor ik het opgaf. Blijkbaar was het toch nog erg druk op de betreffende afdeling.

Ook op Twitter komt de meest recente storing in het dataverkeer van Vodafone nog veelvuldig aan bod, maar wordt ook gemeld dat een en ander weer normaal zou functioneren. In mijn geval kreeg mijn toestel weer toegang tot het datanetwerk na een eenvoudige herstart van mijn Sony Ericsson X10. Voor wie nog problemen met het datanetwerk van Vodafone ondervindt kan dat dus een eenvoudige oplossing zijn: herstart je telefoon.

Laat hier nog even weten of je daarna nog last hebt van het probleem en in welke plaats je woont. Zo kunnen we in kaart brengen hoe groot de storing nog is.

Edit 16 mei 8:20
Vanmorgen m'n telefoon weer moeten herstarten om contact te krijgen met Vodafone's dataverkeer. Uit de meldingen op Twitter valt op te maken dat er sinds gisteravond ca. 21 uur opnieuw problemen zijn ontstaan bij Vodafone, waarbij specifiek "Deventer", "Breda" en "West-Brabant" worden vermeld. Het lijkt er op dat er werkzaamheden op het netwerk worden uitgevoerd die niet bepaald soepel verlopen.

Over de auteur: Marc Wielaert