Nieuws
03 augustus 2016 - Ron Smeets

Opnieuw fikse verliezen voor HTC, maar het wordt beter, aldus de fabrikant De HTC 10 zou in meer landen gelanceerd gaan worden, maar ik denk dat ze gokken op de nieuwe Nexus

Een nieuw kwartaal en dus nieuwe verliezen voor HTC. De Taiwanese fabrikant moest in Q2 een verlies van ruim 87 miljoen euro slikken (3.1 miljard NT$). Daarmee kwam het totale verlies voor dit jaar alweer uit op ruim 160 miljoen euro (5.7 miljard NT$).

Toch hebben ze bij HTC nog steeds de hoop dat het allemaal goed gaat komen. De omzet steeg in het tweede kwartaal, met name door de lancering van de HTC 10 en Vive. De fabrikant verwacht in het derde kwartaal zelfs break-even te draaien doordat de HTC 10 in meerdere landen beschikbaar gekomen is.

Persoonlijk denk ik echter dat HTC toch vooral gokt op een aankomend succes voor de nieuwe Nexus smartphones. Officieel kunnen ze daar natuurlijk nog niets over zeggen omdat die toestellen formeel nog niet gepresenteerd zijn.

Nieuwe geruchten spreken over een lancering op 4 oktober. Dat zou dan weer betekenen dat de verkoopcijfers van de HTC Nexus toestellen pas in het vierde kwartaal invloed gaan hebben op de resultaten van de fabrikant. Maar ja, dat zou ook het geval zijn wanneer ze medio of eind september, zoals eerdere geruchten meldden, in de winkels zouden liggen.

In het verleden hebben Nexus smartphones al vaker voor (hernieuwd) succes van fabrikanten die even niet zo heel erg goed gingen gezorgd. Denk bijvoorbeeld maar aan de LG Nexus 4, Nexus 5 en de G-Series toestellen die LG in de jaren daarna maakte. Het is voor HTC te hopen dat de Marlin en Sailfish hetzelfde effect gaan hebben op de verkoopcijfers, en nieuwe smartphones van de Taiwanese fabrikant.

Bron (Cijfers HTC), Bron (Lancering HTC Nexus)