Nieuws
14 mei 2007 - Jeroen de Hooge

Oplaadzuil voor mobieltjes

Iedereen overkomt het wel een keer, sta je net op het punt ergens heen te gaan, kom je erachter dat de accu van je mobieltje zo goed als leeg is en tijd om hem even aan de oplader te hangen heb je niet meer.

Binnenkort is daar een oplossing voor, eentje die er in Azië al is. De zogenaamde 'oplaadzuilen' voor mobiele telefoons komen door heel het land te staan, tenminste als het aan de studenten Kevin Gong en Sandy Pan van de Hogeschool Rotterdam ligt.

Aan de Telegraaf laten ze weten: "Het is een gat in de markt voor studenten, zakenlieden en toeristen, we zijn ervan overtuigd dat het ook in Nederland een hype gaat worden."

De zuil herkent mobiele telefoons van diverse verschillende merken. Dankzij een geavanceerde krachtbron zijn de telefoons in tien minuten opgeladen. De kosten bedragen slechts 50 eurocent. Het eerste exemplaar komt op de Hogeschool Rotterdam te staan. Als het dan aanslaat zullen er vanzelf meer opduiken in de rest van Nederland.

Ben benieuwd of dit aan gaat slaan, en voor welke telefoons het mogelijk zal zijn.Gerelateerde links:
LG's long-life methanol accu
Draadloze accu lader
Universele accu laadt bijna alles op
Nu ook accuproblemen bij mobieltjes van Sanyo
Nokia 6280 met accuproblemen
Haal meer uit de accu van je GSM
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.