Geruchten
15 oktober 2010 - Ron Smeets

Opgestapte MeeGo topman gaat mogelijk naar Palm

De onlangs bij MeeGo (Nokia) opgestapte Ari Jaaksi (foto) lijkt, als de geruchten kloppen, een vergelijkbare functie bij Palm te gaan krijgen. Daarmee heeft het er alle schijn van dat Palm de vorige maand naar Nokia vertrokken Peter Skillman probeert te vervangen door een welp uit het hol van de Finse leeuw ;-)

Hetzelfde bericht spreekt ook over de mogelijke komst van één Samsung- en diverse HP topmannen die als doel krijgen de (smartphone) prestaties van Palm nieuw leven in te blazen.

Jaaksi zou bij Palm als vice-president van WebOS verantwoordelijk worden voor de (door)ontwikkeling van het smartphone en tablet besturingssysteem. Victoria Coleman, voormalig hoofd van Samsung's R&D Center in San Jose (VS) gaat zich buigen over de toekomst van het WebOS platform en applicatie ontwikkeling. Verder zullen er drie HP bobo's aangesteld worden voor de marketing, worldwide sales en product ontwikkeling. Kortom, HP maakt er geen half werk van. Nogmaals, als de geruchten kloppen, natuurlijk.

HP maakte eerder al bekend dat men in 2011 weer een aantal smartphones op de markt zal gaan brengen. De kans is groot dat die toestellen 'gewoon' onder de naam van Palm uitgebracht gaan worden. We zullen zien!

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.