Toestellen
15 maart 2015 - Ron Smeets

Opgeblazen iPhone 5C kloon van Meizu komt naar Europa De M1 Note binnenkort ook, online, te koop buiten China

Vlak voor de Kerst deed een van de iPhone namakers van het eerste moment weer van zich spreken. Het Chinese Meizu presenteerde toen de M1 Note. Ofwel een opgeblazen iPhone 5C kloon.

De phablet zal binnenkort ook buiten China verkocht gaan worden, zo blijkt uit een 'coming soon' banner die op de site van de online Meizu shop staat.

Wat het toestel gaat kosten? In China wordt de phablet omgerekend voor ca 125 euro verkocht. Op zich niet veel geld voor een toestel met specificaties zoals die hieronder vermeld staan.

Specs Meizu M1 Note

- 5.5 inch full HD display (1920 x 1080 pixels)
- 1.7 GHz, 64 bit, octa core processor van MediaTek (MT6752)
- 2GB RAM
- 16 of 32GB intern geheugen
- 13 megapixel camera
- 5 megapixel front cam
- Dual SIM (4G en 2G)
- WiFi, Bluetooth, GPS
- 3140 mAh accu
- 150.7 x 75.2 x 8.9 millimeter
- 145 gram

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.