Entertainment
06 maart 2006 - Ron Smeets

Operator gaat SIM kaarten vastlijmen

Het is bekend dat prepay providers niet blij zijn met de mobiele bellers en winkels die de SIM lock die op die meeste toestellen aanwezig is nog voor het eerste telefoongesprek er al weer af slopen en elke willekeurige andere SIM in het toestel plaatsen.

Maar of de actie van het Engelse 'Three' veel effect zal hebben is natuurlijk ook nog maar zeer de vraag. Zij gaan binnenkort namelijk de SIM kaarten in hun prepaid toestellen vastlijmen.

Dat zal er dus waarschijnlijk toe leiden dat, zoals David Adams al voorsteld, een beitel zal worden toegevoegd tot standaard uitrusting van 'unlockers' of dat Three binnenkort nog maar heel weinig prepay toestellen zal verkopen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.