Nieuws
12 mei 2010 - Ron Smeets

Opera Mobile voor de Nokia N900

Gisteren is de eerste definitieve versie van Opera Mobile 10 voor Maemo, ofwel de Nokia N900, uitgebracht.

Omdat er maar één (ok, eigenlijk drie als je de N800 en N810 ook meetelt) Maemo 5 device is wilden ze er bij Opera aanvankelijk geen werk van maken om hun mobiele browser daarvoor geschikt te maken. Dat het er uiteindelijk wél van gekomen is, is te danken aan een klein groepje medewerkers van Opera die in de stille uurtjes en hun eigen tijd de ontwikkeling voor hun rekening genomen hebben.

Enfin, de eerste versie voor Maemo 5 is er nu dus. Hij heeft wel een aantal (irritante) issues, maar daar wordt nog aan gewerkt. Momenteel ondersteunt de Maemo versie van Opera Mobile 10 nog geen Flash en andere plug-ins, het virtuele keyboard werkt niet (op zich niet zo'n probleem bij de N900). Daarnaast heeft deze versie geen power-management dus is het raadzaam op de applicatie telkens af te sluiten en niet in de achtergrond actief te laten.

Mocht je de nieuwe Opera Mobile browser op je Nokia N900 (of N800/N810) willen installeren, dan kun je dat doen door met het toestel naar deze link te surfen. De rest gaat dan vanzelf

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.