Nieuws
09 november 2010 - Ron Smeets

Opera Mobile 10.1 (beta) voor Android is nu beschikbaar

Wie een Android toestel heeft en daar graag de nieuwste Opera browser op wil gebruiken kan vanaf nu de beta versie van Opera Mobile 10.1 downloaden. Dat heeft de software ontwikkelaar vandaag bekend gemaakt.

De browser is via de Android Market of deze mobiele link te downloaden. Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd. Mochten er al lezers zijn die dat wel gedaan hebben (of de komende uren gaan doen), dan kun je je (goede en slechte) ervaringen natuurlijk via de reacties met ons delen. Hieronder staat wel alvast enkele korte videodemo (pinch-to-zoom, tabs en geolocation) van de nieuwe Opera Mobile voor Android.

Meer demo filmpjes kun je hier vinden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.