Nieuws
29 oktober 2006 - Ron Smeets

Opera Mini Browser voor BlackBerry en Treo

Afgelopen week heeft het Noorse Opera Software een versie van haar Mini Browser voor mobiele devices gelanceert die geschikt is voor BlackBerry en Palm Treo toestellen.

Opera maakt voor de Mini Browser gebruik van de zogenaamde Small Screen Rendering technologie die het zelf ontwikkelt heeft. Websites worden, voordat ze op het toestel met de mobiele browser weergegeven worden, eerst geoptimaliseerd door Opera's eigen servers.

Hierdoor hoeft minder data over de tragere mobiele verbindingen verzonden te worden wat de snelheid van het mobiel browsen weer ten goede komt. Bovendien wordt tijdens het optimaliseren ook rekening gehouden met de leesbaarheid van de websites op mobiele toestellen. Waar nodig worden text- en achtergrondkleuren, afhankelijk van het type toestel, aangepast.Gerelateerde links:
Opera browser voor de DS getest: 'onbruikbaar'
Browser voor de DS op komst
Gratis mobiele minibrowser van Opera
SDA II eerste WinMobile met Opera
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.