Nieuws
29 november 2006 - Ron Smeets

Opera Mini 3.0 voor mobieltjes gelanceerd

Opera heeft deze week de nieuwste versie van haar mobiele browser, versie 3.0, gelanceerd.

De meest in het oog springende nieuwe features zijn RSS Feeds, Foto sharing en Secure browsen (https). Opera Mini is geschikt voor vrijwel iedere Java-enabled GSM.

De installatie is vrij simpel. Als je naar de website van Opera Mini surft kun je je mobiele nummer invoeren en vervolgens ontvang je per SMS een link naar de installatiepagina, die dan weer automatisch uitgevoerd kan worden.

Opera Mini is speciaal bedoeld voor GSM's, niet Smartphones. Daarvoor heeft Opera namelijk de 'Opera Mobile' browser.Gerelateerde links:
Opera Mini Browser voor BlackBerry en Treo
Gratis mobiele minibrowser van Opera
SDA II eerste WinMobile met Opera
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.