Entertainment
20 augustus 2006 - Ron Smeets

Opera browser voor de DS getest: 'onbruikbaar'

De Engelse gaming site IGN heeft de afgelopen week de Opera webbrowser die binnenkort voor de DS (Lite) op de markt komt uitgebreid kunnen testen, maar de resultaten zijn niet echt hoopgevend.

Na enkele dagen van testen en 'spelen' zijn de gamers bij IGN tot de conclusie gekomen dat de DS browser onbruikbaar is. Hij is zo traag, onleesbaar en gebruiksonvriendelijk dat het testpanel blij was toen ze hem weer konden un-installen.

Nog meer nadelen: om de browser te kunnen gebruiken moet je wel een extra geheugenmodule hebben (die in het GBA-slot gaat). Een url intypen met het on-screen keyboard gaat redelijk. Je kunt bij het typen ook gebruik maken van handschriftherkenning, maar dat wordt ten zeerste afgeraden.

De echte problemen beginnen bij het laden van een gemiddelde website. Dat duurt zo lang dat je de indruk krijgt alsof je met een 14K4 modem aan het internetten bent (de ietwat oudere surfers onder jullie kunnen zich dit nog wel herinneren).

Een van de weinige positieve bevindingen was het browsen met behulp van het touch-screen display. Dat is zeker iets voor de toekomst.Gerelateerde links:
Browser voor de DS op komst
Gratis mobiele minibrowser van Opera
Nokia's mobiele browser met zoomfunctie
SDA II eerste WinMobile met Opera
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.