Accessoires
24 februari 2010 - Harold Kuepers

Openpeak presenteert Opentablet 7

Nu de iPad bijna op de markt is zie je dat er steeds meer tablets aangekondigd worden. Het bedrijf Openpeak komt met de Opentablet 7 waarmee ze duidelijk aangeven dat het om een tablet gaat die, niet zoals de iPad, in een keurslijf van het bedrijf zit. De Opentablet 7 is een open source tablet waarmee elke programmeur met kennis van Adobe Flash aan de slag kan.

De tablet is dus geen open source tablet waarbij je aanpassingen aan het besturingssysteem kunt doen. De naam Opentablet doet dit wellicht wel vermoeden.

De Opentalbet 7 combineert VOIP telefonie met geavanceerde multimedia. Het is een draagbare tablet met een brede selectie aan applicaties die de PC kunnen vervangen. Het is dus eigenlijk niet zoals de iPad een computer, maar is vooral gericht op communicatie en huis automatisering. Verder heeft de Opentablet 7 een HD-camera, bluetooth, WiFi en multitouch.

Gezien de achtergrond van het bedrijf is deze tablet dan misschien niet te vergelijken met een iPad maar heeft hij zeker potentie als domoticadevice. Door het open karakter, wat betreft programmeren, is hij toepasbaar in veel domoticasystemen. Je moet dan natuurlijk wel een beetje kunnen programmeren of iemand kennen die dat voor je kan doen. Opentablet%207%20voorkant Opentablet%207%20achterkant

Over de auteur: Harold Kuepers